USB bağlı printer'a LPT porta bağlıymış gibi çıktı göndermek

Sevgili arkadaşlar,

Çalışmış olduğumuz sektörde her gün yeni bir teknoloji yeni bir proğram ortaya çıkıyor. Bazen yeni teknolojiyi getiriken eskiyi tamamen unutarak veya göz ardı ederek bazı arkadaşlar veya firmalar proğramlar üretiyorlar. Likom firmasıda bunlardan birisi. Bu firmanın ürettiği proğramlar ne teknolojiye tam uyuyor nede eski ürünü ve ürünleri doğru düzgün destekliyor.
Bu firmanın presto proğramında kullanılan printer ayarlarında USB bağlı printerlara çıktı gönderirken sorun yaşıyorsunuz. Yine biz uzun uğraşlar sonucunda bu sorunu kendi kendimize çözdük(Likom'da yardımcı bir arkadaş yine bulamadık).
USB porttan bağlı nokta vuruşlu bir printer'a LPT portunu kullanarak çıktı gönderebilmek için yapmanız gereken kısaca usb printer'ı share etmek ve kendi makinamıza bağlı veya başkasının bilgisayarına bağlı bu printer'a net use komutunu kullanarak bir lpt portundan bağlıymış gibi sistemi kandırmak. printer kendi makinanızda bağlı olsa bile bunu yapmanız gerekir.
Nasıl Yapılır;
1. Control Panel\Printers'a girilip USB porttan bağlı printer share edilir. Share ismi verirken ingilizce karakter kullanmaya ve kısa bir isim kullanmaya dikkat edin.
2. Start\run ile dos moduna çıkalım.
3. net use lpt1:\\bilgisayarismi\printshareismi persistent=yes komutunu yazın ve enter'a basın. ( net use lpt1:\\PC1\OKI persistent=yes )

Eğer bir hata mesajı almaz iseniz işlem başarılı olmuş demektir.

Emin olmak için aynı yerde net use yazıp enter'a basarsanız net use ile network ortamındaki sürekli bağlı olduğunuz paylaşımların listesi aşağıdaki gibi önünüze çıkacaktır. buradan hangi portu hangi printer'a bagladıgınız takip edebilir ve işi bitenleri silmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.



Eger daha sonra bu lpt portunu bilgisayarınızdan silmek isterseniz kullanacagınız komut aşağıdaki gibidir.

net use lpt1 /delete

Kolay Gelsin,

Saygılarımla.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HP Laserjet 1010 Windows 7 üzerinde çalıştırma

VMware ESXi 5.1 Host Sunucularına Bağlanma ve Yönetim Seçenekleri (vSphere Client Yazılımı Kurulumu) (Bölüm-2)