Likom Presto Farklı Network'de Çalıştırma

Ikinci kez beşıma geldiği için artık buraya yazma kararı aldım çünki bu Likom proğramı hakkında internette 2 satır bilgi yok. Kimsemi bir şey yazmaz bu kıl proğram hakkında.

Neyse konuya gelelim; Bir Muhasebeci arkadaşım var ve sürekli gezdiği için Likom Presto proğramını laptop'una kuruyor. Bu makinada Prestoyu kurduğunuz network dışında laptop'unuzda prestoyu açamıyorsunuz. :( Ne güzel değilmi...
Likom firmasında hep ucuza önündeki dökümana bakıp orada yazanı size alatan elemanlar çalıştırdığı sürece Bunu kendi başınıza çözmek zorundasınız. Bu olayı çözebilmek için uzun uğraşlar sonuncunda aşağıdaki yöntem ile çalıştırmayı başardım. Buraya yazayım istedimki başka arayanlar 2 satır bilgi bulsun diye.

Olaysaca şöyle çözülüyor odbc tanımlarına bir bağlantı yaratıp bağlantı şeklini TCP/IP değilde Nime Pipes ile çalışacak şekilde ayarlayınca sorun çözülüyor.

Nasıl Yapılır;
1. Control Panel'de Admintool'u açalım
2. ODBC açalım ve System DSN içerisinde yeni bir SQL Bağlantısı Yaratalımve adına Presto diyelim. Database bağlantısı için kullanıcı adına sa şifresine ies presto yazalım, hemen yanındaki client configuration tuşuna basalım ve TCP/IP yerine Nime Pipes seçelim.
3. Test butonuna basalım ve hata vermeden bağlantı testini geçtiğini gördükten sonra presto proğramını açalım.

Sorunsuz çalışıyor olması gerekir. :)
Güle Güle Kullanın.

İyi Çalışmalar.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
teşekkürler çok aydınlattın bizi şirkete ulaşamadık basit bi şifre için

Bu blogdaki popüler yayınlar

USB bağlı printer'a LPT porta bağlıymış gibi çıktı göndermek

HP Laserjet 1010 Windows 7 üzerinde çalıştırma

VMware ESXi 5.1 Host Sunucularına Bağlanma ve Yönetim Seçenekleri (vSphere Client Yazılımı Kurulumu) (Bölüm-2)